Hilti

Кои са Hilti?

Ние създаваме ентусиазирани клиенти и изграждаме по-добро бъдеще

Hilti е символ на качество, иновации и директни отношения с клиентите, което води до около 250.000 индивидуални контакта с клиенти всеки ден. Базирани в Шаан, Лихтенщайн, ние имаме около 33.000 служители по целия свят, които допринасят за опростяването, ускоряването и обезопасяването на строителните дейности, като същевременно вдъхновяват клиентите с водещи в технологично отношение продукти, системи, софтуер и услуги.

Корпоративна стратегия

Нашата стратегическа цел е устойчиво създаване на стойност чрез лидерство на пазара и диференциация. Освен това ние планираме с финансова далновидност още от основаването на Hilti през 1941 г. от братята Ойген и Мартин Хилти. Всички акции на компанията са притежание на семейния тръст Martin Hilti, който гарантира дългосрочната приемственост на бизнеса.

Hilti има за цел да изгради по-добро бъдеще с устойчиви и иновативни решения.

Нашите ценности

Hilti подкрепя и обществото и околната среда в активен стремеж към по-добро бъдеще – както в рамките на основната си дейност, така и извън нея.

Освен в работата на благотворителната фондация "Hilti", нашите ценности на почтеност, смелост, работа в екип и ангажираност се показват всеки ден в отношенията ни с членовете на екипа, партньорите и клиентите.

Бизнес модел

Бизнес модел

Пряка връзка с клиентите

Силно вярваме в близките и доверени взаимоотношения с нашите клиенти. Затова прилагаме модел на директни продажби, като около 18.000 членове на екипа ни работят директно с нашите клиенти по целия свят. Търговските ни представители и инженери на място помагат на фирмите да намерят най-добрите решения – независимо дали става въпрос за избор на подходящия вид пирон, или за проектиране на система от арматурни заготовки за голяма метросистема. Клиентите ни могат да купуват нашите продукти и директно от магазините на Hilti.

 

Ние развиваме и произвеждаме нашите продукти

Ние в Hilti знаем, че строителството е опасно и изпълнено с предизвикателства – затова непрекъснато се стремим да намираме решения, които правят работата по-безопасна, по-бърза и по-лесна. Ръководим собствени изследователски и проектантски лаборатории (със специалисти учени и инженери, служители на компанията) и работим с най-добрите технически университети по света, за да обменяме изследвания и да разширяваме още повече границите на възможностите си. Произвеждаме собствените си продукти Hilti и управляваме собствените си заводи в Европа, Мексико, САЩ, Индия и Китай.

Работим и с външни специализирани доставчици, като гарантираме, че всичко, което произвеждаме, отговаря на високите ни стандарти за качество.

Това, което ни отличава - нашите служители

Членовете на нашия екип са страстно отдадени на работата си, дотолкова, че мнозина работят в Hilti вече над 20 години. Някои дори работят в Hilti от над 40 години! Нашите служители са мотивирани от истинско желание за промяна и взимат истински присърце ценностите ни – затова не е изненадващо, че постоянно получаваме признание за „Great Place To Work“.

ПОДХОДЪТ НИ КЪМ КОРПОРАТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ

Hilti действа етично и с мисъл в дългосрочен план. Ние поемаме отговорност за представителите на нашия екип, нашите клиенти, партньори и доставчици, както и за начина, по който се отнасяме към околната среда и обществото.

Вярваме, че да бъдеш отговорен върви ръка за ръка с дългосрочния успех в бизнеса.

Научноизследователската работа в Hilti

Много от идеите за подобрения на продуктите се разработват директно на строителните площадки, докато разговаряме с клиентите. Ако на място възникне трудност, за която няма решение на Hilti, то ще бъде разработено.

Ето защо всяка година инвестираме около 6% от продажбите в научноизследователска и развойна дейност.