PROFIS Engineering Suite

PROFIS Engineering Suite

Всичко необходимо за проектиране на връзки и закрепвания на едно място

PROFIS Engineering Suite е лесен за работа, облачно базиран софтуер, който прави проектирането и анализирането на конструктивни връзки по-бързо и по-лесно от всякога.

Разглеждащ не само анкерите, PROFIS проектира, изчислява и анализира множество закрепвания и връзки, включително стомана към бетон, бетон към бетон и стомана към зидария, както и цялостни решения за парапети и анкерни плочи, които са по-надеждни, по-рентабилни и съответстват на нормите за проектиране.

Към софтуерът също така има инженерни обучения за конкретни приложения, което ви позволява да отключите пълния потенциал на PROFIS.

Изберете версията и лицензионния модел, които най-добре отговарят на вашите нужди

Стандартната версия винаги е безплатна – или изпробвайте премиум версията с всички функции безплатно за 30 дни. След тази пробна версия можете автоматично да продължите с безплатната стандартна версия или да закупите премиум лиценз.

КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ PROFIS ENGINEERING SUITE ЗА ВАШАТА КОМПАНИЯ?

Съвместим с нормите

Можете да бъдете спокойни, като знаете, че вашият проект автоматично ще отговаря на нормите за проектиране. Като водещ производител на анкери, тълкуването и прилагането на нормите е нашата основна амбиция. 

Подобрява прецизността

Грешките при ръчно въвеждане на данни означават скъпи преработки. Направете всичко правилно от първия път чрез импортиране на комбинации от натоварвания от софтуера за структурен анализ, обработка на множество натоварвания едновременно и изграждане на точни BIM/CAD модели.

Спестява време

Използвайте шаблони за проектиране на конструктивни връзки за минути. Не губете време за проучване – вместо това позволете на PROFIS да специфицира анкерите. И ускорете комуникацията, като дадете на целия си екип достъп до най-скорошния файл в облачното пространство.

Учете ефективно

Независимо дали сте опитен, или току-що дипломирал се инженер, нашето техническо обучение – покриващо основите на приложенията и усъвършенстваните модули ви позволява да създавате бързи, съвместими с изискванията проекти.

Анкериране към бетон

Анкериране към бетон

Проектирайте комплексни или базови конструктивни връзки на анкерни плочи

Използвайте бързо и точно предварително зададени шаблони за проектиране на закрепвания към бетон, включително монтирани преди или след бетониране анкери, анкерни плочи, заварки и вкоравители. Само с едно кликване можете да анализирате анкерни плочи с помощта на CBFEM и да извършите проверки на устойчивостта, за да определите дали да адаптирате проекта, или натоварванията. Оптимизира точките на закрепване и извършва проверки на натоварването и напрежението – PROFIS взема предвид приложени натоварвания, като например сеизмични натоварвания и умора, и може да намери икономични решения за избягване на разрушения с помощта на отчитане на съдействаща  армировка.

Цялостният анализ на анкерни плочи допълнително опростява вашия процес на проектиране. Генерира се персонализиран отчет, включващ препратки към нормативи, изчисления, продуктова информация и изображения.

201910 HIT HY 200 application

Стар-нов бетон: насаждане на армировка

Всичко, от което се нуждаете, за да проектирате приложения с насаждане на армировка

Добавяне или удължаване на бетонни елементи, независимо дали работите със съществуващи или липсващи армировъчни пръти. Направете конструктивни фуги и връзки, а след това проверете устойчивостта на срязване на границата между стария и новия бетон.

Трябва да адаптирате трасировката или геометрията на вашия проект свързан с насаждане на армировка? PROFIS ви позволява лесно да персонализирате диаметъра, дълбочината на монтаж и разстояние между прътите за съществуващия бетон, както и за новия елемент.

Бетон към бетон: наслояване

Бетон към бетон: наслояване

Проектиране на бетонно наслояване и на тангенциални дюбели поемащи срязващите сили

С PROFIS можете да оразмерите тангенциалните конектори (дюбели) и да проверите връзката между бетонните слоеве, изляти по различно време. Определете дали вашият дизайн има ръбове, или е симетричен, след което дефинирайте различни области, където действа срязването. Благодарение на интуитивната 3D графика, която показва как напреженията варират в цялата връзка, ще знаете със сигурност дали вашите проекти са коректни.

Готови ли сте за монтиране? PROFIS вече ви помогна да спестите време чрез оптимизиране на разпределението на елементите.

Анкериране към зидария

Анкериране към зидария

Проектиране на закрепвания в зидария по-продуктивно и точно

Profis Engineering може да ви помогне да проектирате връзки на стоманени планки с помощта на анкери, одобрени за зидария. Спестява време с интуитивни вградени шаблони, които комбинират вашите данни от изпитване на обекта с коефициенти, като например допустими натоварвания на опън и срязване, като в същото време се вземат предвид редуцирането на натоварването и геометричните условия.

Изберете измежду няколко размера и типа тухлени или бетонни зидарии, коригирайте разположението им и определете дали има мазилка. Можете дори да създадете собствени шаблони, за да намалите времето за проектиране на аналогични проекти.

Закрепвания на парапети

Закрепвания на парапети

Проектиране на цялостни решения за закрепване на площадки, балкони и стълбища

PROFIS не взема предвид само нормативните разпоредби, когато проектира връзки на парапети – той определя натоварванията, които действат върху парапета, в зависимост от това как се използва, ветровите условия и други.

След това извършва проверка на стабилността. Само за няколко минути ще създадете пълен модел на заваръчния шев въз основа на дебелината, вида на заваръчния шев и използвания материал. И за допълнително намаляване на разходите за стомана, PROFIS може да предложи къде можете да включите пластмасови компоненти в дизайна, за да позволите използването по-тънки профили, които все пак отговарят на разпоредбите.

ИЗБЕРЕТЕ ВЕРСИЯТА, КОЯТО ВЪРШИ НАЙ-ДОБРА РАБОТА НА ВАШИЯ ЕКИП

PROFIS Engineering Suite СТАНДАРТ
ПРЕМИУМ
ЕДИНИЧЕН ЛИЦЕНЗ
ПРЕМИУМ
МУЛТИ ЛИЦЕНЗ

Стандарти за проектиране

EN 1992-4, ETAG, ACI 318, CSA A23.3 

Анкериране след бетониране

Анкерни устройства преди бетониране

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ✔

 

 

Приложения с конструктивни връзки

Закрепване върху бетон

Връзки стар-нов бетон

Закрепване върху зидария

Закрепване на парапети 

 

 ✔

 

 

 

 

 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

 

 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

Функции свързани с продуктивността

Споделяне на проект между потребители

Персонализируеми отчети

Множество комбинации от товари

   ✔

 ✔

 ✔

 
 ✔

 ✔

 ✔

Начин на изчисление на анкерни плочи 

Проектиране на профил, основна плоча, заварка, ребра и бетон

Разпределение на услията при корава анкерна плоча

Изчисляване по метод на крайни елементи (CBFEM)

Проверка на коравината на анкерната плоча

 

 

  


 

 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

 

 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

Интеграции със софтуер за анализ на други компании

Импортиране на товари от Excel

RISA Connection

STAAD.PRO

ROBOT

ETABS

SAP 2000

Dlubal

 

 

 
 ✔

 ✔

 

 

 ✔

 ✔

 ✔

 
 ✔

 ✔

 

 

 ✔

 ✔

 ✔

Изходни данни

Артикулни номера

BIM/CAD Експортиране

REVIT Plug-in

TEKLA Plug-in

 

 ✔

 

 

 

 

 

 

 

 ✔

 

 ✔

 

 

 ✔

Инженерни обучения

Електронно обучение

 ✔  ✔  ✔

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ PROFIS ENGINEERING ЛИЦЕНЗ ЗА ВАС

Stand-alone licence

Самостоятелен лиценз - най-подходящ за физически лица

  • 1 потребител
  • Само един поименен потребителски достъп едновременно за лиценз
  • 500 лв. / година

 

Floating licence

Плаващ лиценз - най-подходящ за компании от среден размер

  • До 40 потребители
  • Само един потребителски достъп едновременно за лиценз
  • 750 лв. / година

 

enterprise licence

Корпоративен лиценз - най-подходящ за големи компании

  • 41+ потребители
  • Споделяйте лицензи с всеки в рамките на един и същ фирмен домейн
  • Цената се предлага при поискване