ЧЗВ: безкабелни машини Hilti

Отговори на често задавани въпроси за нашите електроинструменти и батерии, включително платформата Nuron

БЕЗКАБЕЛНИ ПЛАТФОРМИ

Каква е разликата между Nuron и безкабелните платформи на Hilti, работещи на 12 V, 22 V и 36 V?

Nuron е най-новото допълнение към асортимента безкабелни решения на Hilti. Предоставя една централизирана високоефективна платформа за батерии, която обслужва всички ваши безкабелни инструменти Hilti. С помощта на Nuron можете да опростите своя бизнес, тъй като можете да изпълнявате всички приложения – от завиване до рязане на бетон – с помощта на един и същ комплект високоефективни сменяеми батерии от 22 V Nuron. Другите ни платформи за батерии съдържат в себе си допълнителна компактна платформа 12 V за работа в ограничени пространства, както и по-ранната платформа 22 V и платформата 36 V за по-сложни задачи като рязане или шлифоване на метал.

НАДГРАЖДАНЕ ДО NURON

Трябва ли да премина на Nuron или мога да продължа да използвам безкабелните инструменти на Hilti, които вече имам?

Можете да продължите да използвате безкабелните машини на Hilti, с които разполагате. Ние обаче силно препоръчваме да направите надстройка до Nuron, тъй като платформата осигурява по-добро представяне и по-големи възможности за свързване на сходна цена.

Инструментите, работещи с Nuron, по-скъпи ли са от съществуващите инструменти на Hilti, работещи на 22 V и 36 V?

Цените на платформата Nuron са сходни с тези на други наши безкабелни платформи. За повече информация за конкретни инструменти, посетете съответните страници на продукти на нашия уеб сайт, свържете се с отдела за поддръжка на клиенти, обърнете се към своя отговорен мениджър или посетете някой от магазините ни на Hilti.

Ако премина на Nuron, ще трябва ли да сменя резервните си части и принадлежностите?

Не – не всички резервни части и принадлежности за инструмента трябва да бъдат сменени. За повече информация посетете съответните страници на продукти на нашия уеб сайт, свържете се с отдела за поддръжка на клиенти, обърнете се към своя отговорен мениджър или посетете някой от магазините ни на Hilti.

Колко време ще бъдат налични съществуващите инструменти на Hilti, работещи на 22 V и 36 V?

Наличните платформи 22 V и 36 V ще се поддържат и предлагат толкова дълго, колкото е необходимо.

Мога ли все пак да използвам платформата, работеща на 12 V, с инструменти от субкомпактен клас за по-леки задачи?

Да. Можете да продължите да използвате батерии от 12 V за електроинструменти на Хилти за приложения със слабо натоварване в трудни за достигане ъгли.

Мога ли да използвам инструментите на Hilti, работещи на 22 V и 36 V, които вече имам, с акумулаторни батерии Nuron?

Можете да използвате адаптер, за да управлявате почти всички налични инструменти от 22 V с акумулатори Nuron. Проверете продуктовите страници на нашия уеб сайт, свържете се с поддръжката на клиенти или посетете магазин на Hilti за подробности относно това дали адаптерът може да бъде използван с някои определени инструменти. Няма адаптер за инструменти от 36 V.

БАТЕРИИ

Как трябва да съхранявам и работя с литиево-йонни батерии?

За по-дълъг експлоатационен живот на батерията, по-висока производителност и подобрена защита за вашите екипи, препоръчваме следното: 

  • Температура на съхранение в диапазона от –20°C до +40°C  
  • Не оставяйте батериите в зарядното устройство. Винаги изваждайте батерията от зарядното устройство след завършване на зареждането.  
  • Никога не оставяйте батерии на места, където ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина, върху топлинни източници или зад стъкло.  
  • Работната температура на околната среда трябва да е в диапазона от -17°C до +60°C.  
  • Редовно проверявайте акумулаторните батерии и избягвайте да ги зареждате и разреждате, ако забележите някаква повреда по тях.  
  • Дръжте батериите чисти – отстранявайте праха и отломките със суха мека четка или суха кърпа.  
  • Не използвайте батериите за цели, различни от указаните (например като чукове).

Какво означава състояние на работоспособност на акумулаторната батерия?

Състоянието на изправността на батерията се отнасят до оставащия експлоатационен живот на литиево-йонните акумулаторни батерии. Всички литиево-йонни батерии губят капацитет и ефективност в хода на своето износване – независимо дали става дума за батерии на даден инструмент, батерии за лаптоп или клетъчен телефон. С платформата Nuron функцията за състоянието на изправността дава насоки за това кога трябва да смените акумулаторната батерия. Така ще бъдете сигурни, че винаги работите с инструменти с възможно най-висока производителност.

Работят ли литиево-йонните батерии при по-студено време?

Работната температура на околната среда трябва да бъде между -17°C и +60°C, докато оптималният диапазон е от 10°C до 30°C. Батериите не могат да се зареждат под 0°C.

Трябва ли литиево-йонните батерии да се разреждат напълно преди зареждане?

Не, преди зареждан не е необходимо е да разреждате докрай литиево-йонната батерия. Литиево-йонните батерии са много адаптивни и няма никакви специфични съображения по отношение на скъсяване на експлоатационния живот на батерията поради различни ефекти на паметта в резултат от частично зареждане и разреждане.

Колко време издържат литиево-йонните батерии на Hilti?

Батериите Nuron съдържат висококачествени литиево-йонни клетки съдържат висококачествени литиево-йонни клетки, които са предназначени да осигурят висока производителност и дълъг експлоатационен живот. Експлоатационният живот на дадена батерия зависи от различни фактори, някои от които са например с какъв тип инструмент се използва, каква сила се упражнява, каква е честотата на използване и температурата на околната среда.

ЕКОЛОГИЧНА УСТОЙЧИВОСТ

Как мога безопасно да изхвърля литиево-йонни батерии?

Ние поемаме отговорността за нашите продукти през целия им срок на експлоатация и в края на техния експлоатационен живот, така че в крайна сметка да не се окажат изхвърлени заедно с битови отпадъци. Можете да изхвърлете батериите Hilti в магазин на Hilti, да се консултирате с местните компетентни органи за правилния начин за изхвърляне на отпадъците или да направите справка в официалните публични ресурси по отношение на здравето и безопасността относно инструкциите за изхвърляне. Преди изхвърляне на батериите, покрийте клемите с непроводящ материал (напр. електрическа лента). Не изхвърлете батериите заедно с битови отпадъци.

Могат ли безкабелните инструменти на Hilti да се рециклират?

Нашите инструменти имат висок процент съдържание на стомана, мед и алуминий, а над 70% от теглото на инструмента може да бъде рециклирана за различни цели. Всички ние работим непрекъснато, за да увеличим този процент.

Какво прави Hilti, за да намали въздействието на своите електрически инструменти върху околната среда?

Всички ние в Hilti обхващаме целия жизнения цикъл на нашите продукти. Например, понастоящем използваме средно 23% рециклиран материал в нашите продукти (прямо глобалната стойност от средно 8%), а 100% от нашата продукция се управлява чрез захранване, осигурено от възобновяема енергия. Фокусираме се също така върху ремонт на инструментите вместо тяхната замяна, а когато даден инструмент достигне края на своя експлоатационен живот, го вземаме безплатно с помощта на нашите глобални партньори в процеса по събиране на отпадъци. Материали, които не могат да се използват повторно, се рециклират с помощта на нашите одобрени външни логистични партньори. По този начин се гарантира, че можем да оценяваме пригодността на инструментите за повторна употреба като пълнофункционални инструменти за даряване или като компоненти за нашата програма за повторно използване на резервни части. Тъй като нашите инструменти са с над 70% съдържание на метал, по-голямата част от теглото на инструмента може да се възобнови и да се върне отново на международните стокови пазари. За повече информация вижте раздела за устойчивост на нашия уеб сайт.

Какво прави Hilti, за да намали въздействието на своите литиево-йонни батерии върху околната среда?

Батериите, събирани от нашата глобална мрежа за обратна логистика, се рециклират от външна група партньори, които са специализирани в областта на рециклирането на батерии. Те извличат специфични материали, включително кобалт, никел и литий. След това тези материали се използват повторно в бъдещи производствени процеси. Ние работим с партньори в сферата на рециклирането, за да подобрим процеса на рециклиране и да гарантираме, че се извлича максимално количество от тези по-ценни материали.

Безкабелни решения без компромис

По-висока производителност. По-голяма безопасност. Повече възможности за свързване. По-силен Nuron