Регистрирайте се на HILTI.BG.Открийте предимствата на Вашия онлайн акаунт.Научете повече
Hilti

Варианти за продукта и комплекти

Документи и видеоклипове

EXO-O1 Строителен екзоскелет

EXO-O1 Строителен екзоскелет

Преоткийте работата над глава с екзоскелета на Hilti

Помогнете на вашите проекти да вървят гладко с екзоскелета EXO-O1 – новата трансформираща технология на Hilti, предназначена да помогне за подобряване на ефективността на работната площадка, като същевременно помага за облекчаване на умората и болката в горната част на тялото, която се натрупва при продължителна работа с вдигнати ръце.

За да ви помогне да извлечете максимума от вашия EXO-O1 на работната площадка, Hilti предлага внедряване, обучение и поддръжка за вашия EXO-O1. Това е още един начин, по който Hilti е до вас от началото до края.

Повишена безопасност и ефективност на работното място

Повишена безопасност и ефективност на работното място

Фокусирайки се върху намаляването на напрежението и умората както за опитни, така и за начинаещи потребители, EXO-O1 не само помага за грижата на здравето и безопасността на работниците, но също така помага да се поддържат високи нива на производителност. Конструктивният екзоскелет EXO-O1 носи безопасност и комфорт за взискателни приложения като надземен гипсокартон, тръбопроводи, въздуховоди, кабели и т.н.

Проектиран за строителство

Проектиран за строителство

EXO-O1 преоткрива работата над глава във време, когато строителната индустрия изпитва недостиг на работна ръка. Създадено специално за строителната индустрия, иновативното решение - екзоскелет за горната част на тялото на Hilti е проектирано в сътрудничество със световен лидер в протезирането, ортезите и екзоскелетите. Тази иновация помага за облекчаване на въздействието от физически интензивната работа, като помага на вашите работници да работят в една безопасна и сигурна среда, като увеличава тяхната ефективност. Също така ще ви помогне да се представите като работодател, който се грижи за своите служители, което ще привлече и свежа работна ръка в компанията.

По-малко болка, повече производителност

Предлагайки безпрепятствен обхват на движение, EXO-O1 е лесен за носене, с тегло само 2,2 кг. Този екзоскелет ви осигурява динамична подкрепа, без да ограничава обхвата на движение на ръката и торса. EXO-O1 използва технологията на пасивния екзоскелет, която е интуитивна, добре балансирана и лесна за настройване, без значение от телосложението на потребителя.

Универсалност и мобилност

EXO-O1 е проектиран да осигурява опора за всякакви надземни монтажни работи на строителни обекти. Не е необходим източник на захранване и двигатели за поддръжка, което помага да се гарантира, че вашият строителен екзоскелет е готов, когато имате нужда от него. Тази олекотена система с дизайн на раница помага да се намали въздействието на физически интензивните, повтарящи се движения от приложения на височина над главата и раменете, което ви позволява по-безопасно и ефективно да се справяте с работа над главата.

Настройте своя EXO-O1 за идеалното прилягане

Неповторима опора за Вас

Новият екзоскелет EXO-O1 на Hilti може да помогне за намаляване на умората на мускулите на ръцете и раменете по време на дълги периоди на работа над главата, като същевременно Ви дава свобода и пълен обхват на движение. Свръхлекият екзоскелет, тежащ 2,2 кг, предлага динамична опора и контрол чрез лесна настройка за всякакъв тип телосложение.

Като всяка технология, предназначена да поддържа и подобрява движението Ви, регулирането на EXO-O1 за правилното прилягане е съществена част от повишаването на производителността и безопасността. Проектирана с мисъл за комфорта на потребителя, тази лека система с дизайн на раница може да се адаптира бързо въз основа на широчината и височината на потребителя. С правилните модификации за вашата физика ще изпитате максимален комфорт и производителност.

Prilagodite EXO-O1 po visini

Как да регулирате вашия EXO-O1 за най-добро прилягане

Регулиране на EXO-O1 във височина

  • За най-добър комфорт, пантата трябва да е на нивото на рамото.
  • Намерете сребърните пръти с резба в основата на задните опори.
  • Pазхлабете черните фиксиращи гайки и завъртете резбовите прътове по часовниковата стрелка, за да спуснете задната опора и обратно на часовниковата стрелка, за да повдигнете задната опора.
  • Завъртете черната фиксираща гайка по посока на часовниковата стрелка, за да фиксирате височината на задната опора.

Регулиране на EXO-O1 на широчина

  • За най-добър комфорт, задните скоби трябва да са успоредни една на друга и подравнени с лопатките.
  • Намерете модулите на гнездото в основата на всяка от задните опори.
  • Във всеки модул със сферично гнездо, стиснете/защипете заключващата скоба и издърпайте модула. Преместете шарнира по протежение на колана за кръста и поставете заключващата скоба.
  • За да фиксирате модула със сферичното гнездо; проверете дали всяка страна е на еднакво разстояние.

Регулирайте EXO-O1 за помощ при опъване

Диапазонът на поддържане на опън на EXO-O1 също може да се регулира в зависимост от работата или предпочитанията:

  • Прикрепете магнитното копче за регулиране към тесния край на пантата при рамото, увеличете опъването.
  • Kато завъртите магнитното копче за регулиране по посока на часовниковата стрелка или я намалете, като завъртайки го обратно на часовниковата стрелка.

Както при всички решения на Hilti, ние предлагаме услуги за внедряване, обучение и поддръжка на EXO-O1 на работната площадка за Вас и вашия екип, като ви помагаме да се уверите, че сте в правилната форма и сте в състояние да се възползвате от всички предимства на тази иновативна и нова технология.

Свържете се с нас за допълнителна поддръжка