КОНЕКТОРИ С РАЗРЕЗ X-HVB ЗА НОВИ КОНСТРУКЦИИ

Първият конектор с разрез, с директно фиксиране, с маркировка CE, подходящ за реализиране на комбинирани плочи.

Connettore a taglio X-HVB

Изборът на конектор е важен, за да се гарантира правилно пренасяне на статични и сеизмични натоварвания и впоследствие, едно добро поведение на смесените плочи стомана-бетон при полагане.

Използването на конекторите Hilti X-HVB,  с маркировка CE, е лесно, бързо, безопасно и ефикасно от конструктивна гледна точка, без да е необходимо да се извършва заваряване, което е типично за връзки, реализирани с дюбели.

HVB

Позиция от техническото задание

Реализиране на подсилени плочи от стоманобетон посредством употребата на конектори Hilti X-HVB със сертификат ETA и маркировка CE , фиксирани към стоманени профили с 2 бр. пирони Hilti X-ENP-21. Конекторът е изработен от въглеродна стомана, студено формована, с дебелина 2 mm, средна устойчивост на срязване Rm = 295–350 N/mm2, изцяло поцинкована ≥ 3 μm.

Пироните за фиксиране са със ствол от въглеродна стомана 58±1HRC, изцяло поцинкован 8–16 μm. Геометричните характеристики на пирона са: диаметър на главата 7.4 mm, дължина на пирона 25.8 mm, двойна шайба с контрол на правилното монтиране с диаметър 15 mm и диаметър на ствола 4.5 mm.

Конекторът Hilti X-HVB и двата пирона за фиксиране Hilti X-ENP-21 се монтират посредством уред за директен монтаж Hilti DX 76 с болтоводач Hilti X76-F-HVB и бутало Hilti X-76-P-HVB, необходими за правилното поставяне на конектора.

ПОПИТАЙТЕ ИНЖЕНЕР