Решения за вентилируеми фасади

Решения за вентилируеми фасади

Оптимизирайте дизайна си, ускорете поцеса на работа

От проектирането до строителството - разберете как нашият екип от експерти може да ви помогне при следващия ви проект за вентилируема фасада.

Светът на вентилируемите фасади е много сложен: по време на първите фази на проектиране до крайния монтаж е важно да се вземат предвид някои основни аспекти, като например изборът на правилната система на основата, енергийната ефективност и правилния монтаж, с цел оптимизиране на целия строителен процес.

Hilti се представя като единствен събеседник и партньор за необходимата информация по време на целия процес, като предлага цялостно решение, оптимизиращо всички фази на процеса и правещо работата по-ефективна.

Зареждане

ПЛАНИРАНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ

Наредбите за енергоспестяване често са ключов фактор при проектирането на оптималната конструкция, а изборът на правилната допълнителна конструкция може да окаже голямо влияние. Можем да ви подкрепим с всичко необходимо - от планирането до избора и монтажа на вашата фасада; с пълната ни гама от системи, включително сертифицираните ни решения за пасивни къщи без термомост и от неръждаема стомана.

Най-новото попълнение в нашето портфолио от конзоли за дъждовна фасада, системата от неръждаема стомана Hilti VTR значително намалява ефекта на топлинния мост, като спомага за постигане на показатели на U-стойност между 0,11-0,18 W/ mK2 в зависимост от основния материал и надстройката. Това се дължи на топлоефективните свойства на неръждаемата стомана в съчетание с иновативния дизайн, включващ термични отвори за подобряване на ефективността.

Тази нова система може да окаже голямо влияние върху общите разходи по проекта, тъй като намалява нуждата от дебела изолация, както и последващото влияние на намаляването на размера на кухината, като например по-малки прегради за кухини и по-къси крепежни елементи. С каквато и панелна система да работите, независимо дали става въпрос за метални касети с клас А1 или за естествени материали, ние разполагаме с оптимизирано от гледна точка на разходите решение, разработено да отговаря на вашите изисквания.

ЗАЩО ПРАВИЛНИЯТ ДИЗАЙН Е ОТ ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ

В света на строителството тенденцията е към повишаване на топлинните изисквания и постигане на ниски стойности на топлопреминаване U, което води до намаляване на дебелината на изолацията. Какво означава това за избора на допълнителната конструкция и използваемо пространство в сградата? Кликнете по-долу за повече информация.

Технически консултации по време на проектиране

Заявка за оферта

Request a quotation

Нашият висококвалифициран проектантски екип ще вземе предвид всички специфични изисквания на вашия проект по отношение на разположението на панелите, статиката и U-стойността, за да създаде предложение за система с оптимизирани разходи.

Заявка за оферта
Сертифицирани решения за пожарозащита

Сертифицирани решения за пожарозащита

Цялата ни система от допълнителна рамкова конструкция на дъждобранни фасади е внимателно тествана и отговаря на NFPA 285, което е най-високият стандарт за спецификация. Нашата фасадна система се монтира в световен мащаб и отговаря на стандартите, определени от британския стандарт 8414.

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност

Сградният сектор е отговорен за около 40% от потреблението на енергия. Принос за това има фактът, че около 75% от сградите са топлинно неефективни, което дава възможност за подобряване на енергийната ефективност чрез използване на фасадни решения. Фасадата на сградата е най-големият компонент, тъй като тя е връзката между вътрешната и външната част. Фасадите определят енергийната ефективност на сградата. При вентилируемите фасади допълнителните метални конструкции могат да бъдат отговорни за до 50 % от топлинните загуби. Това прави топлинно оптимизираната сградна обвивка още по-важна.

BIM: Информационно моделиране на сгради

BIM: Информационно моделиране на сгради

Разгледайте BIM/CAD библиотеката на Hilti, за да вмъкнете решенията на Hilti във вашите 3D модели с няколко прости кликвания.

Достъп до библиотеката Hilti BIM/CAD

ИНСТАЛИРАНЕ

ОТ ЕТАПА НА ПРОЕКТИРАНЕ ДО ЕТАПА НА МОНТАЖ НА СТРОИТЕЛНАТА ПЛОЩАДКА
ОТ ЕТАПА НА ПРОЕКТИРАНЕ ДО ЕТАПА НА МОНТАЖ НА СТРОИТЕЛНАТА ПЛОЩАДКА

ОТ ЕТАПА НА ПРОЕКТИРАНЕ ДО ЕТАПА НА МОНТАЖ НА СТРОИТЕЛНАТА ПЛОЩАДКА

Благодарение на нашите техници, които работят както на място, така и на терен, нашите експерти могат да ви предоставят пълна консултация - от началните етапи на проекта до монтажа на място.

Ето защо като първа стъпка е важно да определите вида на допълнителната конструкция и нейното закрепване в зависимост от избрания панел и самата сграда, а след това да следвате инструкциите за правилен и ефективен монтаж на вентилируемата фасада. Особено тази последна фаза може да се окаже трудна, ако във фасадата има прекъсвания, като например наличието на ъгли или прозорци. Научете повече за тези аспекти и открийте всички новости в света на вентилируемите фасади, като кликнете върху полетата по-долу.

Решения на Hilti и новини от индустрията

Вентилируеми фасадни системи

Вентилируеми фасадни системи

Допълнителните конструкции на Hilti за вентилируеми фасади обхващат много приложения и са идеални за голямо разнообразие от панели: от керамични облицовки до камък, фиброцимент и алуминиеви облицовки.

Научете повече в специалното ръководство
Инструкции за инсталиране

Инструкции за инсталиране

Монтажът е от решаващо значение за създаването на безопасни и високоефективни сгради. Следвайте нашите съвети за оптимален монтаж на вентилируеми фасадни системи. Изберете видеото, което най-добре отговаря на вашите нужди.

Гледайте видеоклипа за монтаж на вертикалната допълнителна конструкция на Hilti за вентилируеми фасади Гледайте видеоклипа за монтаж на вертикалната допълнителна конструкция на Hilti за вентилируеми фасади
Anchor Onsite Testing

ИЗПИТВАНЕ НА ОБЕКТА

Когато съществуват нестандартни условия за закрепване, услугата на Hilti за изпитване на натоварването позволява на проектантите да определят носимоспособността на анкерите за безопасно и точно изчисление.

Прочетете повече

Изпратете ни вашия проект

Какво ни е необходимо от вас

  • Контролен списък Всеки проект има индивидуални изисквания. Попълването на контролния списък ще даде възможност на нашия екип да анализира вашия проект и да го изчисли в детайли според вашите желания.
  • Преглед на плановете Допълнителната конструкцията трябва да бъде съобразена със свойствата на облицовъчния материал. Въз основа на вашите чертежи в AutoCAD® ние можем да коригираме изчисленията по подходящ начин.
  • Съответни документи, за да ви предоставим възможно най-доброто решение, се нуждаем от всички съответни документи за вашия проект.
  • Те включват, но не се ограничават до вертикални разрези.

Законово одобрение Hilti може да ви съдейства, като ви помогне да гарантирате, че компонентите на вашата вентилируема фасадна система са законово съвместими с националните или европейските норми. Изпратете проекта си сега Попълнете контролния списък Изпратете попълнения контролен списък и допълнителни данни След това един от нашите специалисти по сградни обвивки ще се свърже с вас.