СЪВМЕСТНИ ИНЦИАТИВИ НА HILTI БЪЛГАРИЯ И СТЕДЕНТИ ОТ УАСГ

СЪВМЕСТНИ ИНЦИАТИВИ НА HILTI БЪЛГАРИЯ И студенти ОТ УАСГ

Hilti България започна осъществяването на редица съвместни инициативи за сътрудничество със студентите от „Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ)“ гр. София. Инициативите са насочени към младите хора, изучаващи инженерни науки в областта на строителството и имат за цел да им предоставят професионален достъп до теоретични знания, практически опит и кариерни възможности в международната компания – лидер в предлагането на продукти и решения за строителния бранш в България и по света.

През май 2023 г. стартира и първата такава инициатива, насочена към студентите от катедра „Масивни и метални конструкции“ в София, които присъстваха на незабравим семинар, организиран от Hilti Bulgaria. Събитието се проведе в сърцето на университетската среда и предостави уникална възможност на дипломантите да се запознаят в детайли с темата "Въведение в анкерирането" под ръководството на експерти от Hilti.

СЪВМЕСТНИ ИНЦИАТИВИ НА HILTI БЪЛГАРИЯ И СТЕДЕНТИ ОТ УАСГ

На специализираният семинар представихме най-новите технологии и иновации в областта на анкерирането. Студентите бяха поканени да разширят своите познания в областта на строителството и да се запознаят с най-съвременните методи и материали за сигурно анкериране в различни строителни приложения.

Семинарът започна със задълбочена презентация, изготвена от нашите инженери, които внимателно обясниха важността на правилното анкериране в конструкциите. Студентите бяха въведени във вълнуващия свят на анкерните системи и научиха за различните видове анкери, подходящи за различни материали и натоварвания. След това беше представен и софтуерът “PROFIS Engineering“, който прави проектирането и анализирането на конструктивни връзки по-бързо и по-лесно от всякога.

Освен пред дипломанитите,  инженерите на Hilti имаха възможност да направят и практическа демонстрация на студентите от 2-ри курс ССС относно крепежни елементи (DX и анкери).

СЪВМЕСТНИ ИНЦИАТИВИ НА HILTI БЪЛГАРИЯ И СТЕДЕНТИ ОТ УАСГ

В началото на новата учебна 2023/24 година, студентите от УАСГ ще имат възможността да посетят и специалното кариерно изложение на Hilti България под наслов: „Денят на Hilti”, което цели да постави традиции в обмена на знания и опит между студентите и строителните инженери от международната компания.

Очаквайте скоро повече подробности за събитието!