Нашите заводи

ШААН, ЛИХТЕНЩАЙН

Hilti plant Schaan Liechtenstein

Нашият завод в Шаан, Лихтенщайн е специализиран в производството на метални анкери, елементи за директен монтаж (пирони, метални шайби и др.) и диамантени сегменти за боркорони и дискове.

Заводът е изграден през 1941 г. и е бил първото производствено съоръжение на Hilti. През годините той се разраства и модернизира мащабно.

При откриването си заводът е произвеждал  елементи за директен монтаж, но от тогава до сега са добавени много други продукти към производствената линия.

Заводът се намира в близост до нашия Hilti Научно-изследователски център за иновации - по този начин, нашият завод в Шаан е съсредоточен в разработването и производството на иновативни продукти, преди те да бъдат внедрени за производство в другите ни производствени предприятия по света.

В нашия завод в Шаан работят 360 служители, включително около 80 стажанти.

Заводът е еднo  от най-големите съоръжения за професионално обучение в района на долината на Рейн. През 2013 г. заводът е спечелил Швейцарската награда за обучение (Swiss Lean Award), награда за постигнат висок резултат от дейността в областта на управлението и обучението.

ТЮРИНГЕН, АВСТРИЯ

Hilti plant Thüringen Austria

Hilti заводът в Тюринген, Австрия е специализиран в областта на машинните технологии, сглобяването на компоненти и окончателното сглобяване на нашите машини за пробиване и къртене, диамантни машини, циркуляри и  инструменти за директен монтаж.

С опитни екипи за разработване на производствени технологии, машинно инженерство и строителство и предприятие за производство на прототипи на машини, той допринася значително за иновацията и бързината, с която се въвеждат нови продукти.

Заводът е създаден през 1970 г. и от тогава до днес се разраства стабилно.

Последното разширяване беше през 2009 г. със завършването на новото производствено хале и през 2010 г., когато линията за директен монтаж беше преместена от завода в Маурен, Лихтенщайн в този в Тюринген.

В завода в Тюринген работят 400 служители, включително 70 стажанти, което го прави един от най-големите центрове за професионално обучение в региона. През 2009 г. той беше определен за най-добър център за професионално обучение в Австрия.

КАУФЕРИНГ, ГЕРМАНИЯ

Hilti plant Kaufering Germany

Нашият завод в Кауферинг, Германия (Hilti GmbH Industriegesellschaft für Befestigungstechnik), произвежда машини, свредла Premium, анкерни шини за вграждане (cast-in), химически анкери и пожарозащитни продукти.

Този завод разработва и прилага модерни концепции за производство, технологии и процеси, които след това се споделят с производствените предприятия по света. Заводът в Кауферинг също създава иновативни продукти, работейки съвместно с нашите маркетингови отдели и отделът, свързан с иновации.

Заводът работи успешно съгласно принципите за оптимизиране на производството и спечели  няколко пъти наградата за високи постижения в производството.

Заводът прилага система за управление на структурирани енергийни политики, като използва отговорно енергията и ресурсите и е сертифициран по ISO 50001.

Производственото съоръжение се намира в близост до Мюнхен и е започнало да работи през 1971 г.

В завода работят 500 служители, включително 65 стажанти.

СТРАС, ГЕРМАНИЯ

Hilti plant Strass Germany

Нашият завод в Страс (Hilti Kunststofftechnik GmbH) е един от основните заводи за пластмасови технологии.

Заводът произвежда крепежни елементи като пластмасови дюбели и пластмасови компоненти за нашите Hilti продукти.

Ние придобиваме този завод  Fürstlich Hohenzollersche Hüttenverwaltung през
1975 г. Той е разширяван много пъти като последното разширение бе през 2010 г.

Заводът е център за високи постижения и е съсредоточен върху продукти и производствени технологии, а също така и върху всички въпроси отнасящи се до материалите.

В завода работят 215 служители, включително 15 стажанти.

КЕЧКЕМЕТ, УНГАРИЯ

Hilti plant Kecskemét Hungary

В Hilti завода в Кечкемет, Унгария се произвеждат длета, специални и дълги свредла, твърдосплавни свредла, кухи свредла, дискове за стенорезни машини и машини за диамантно пробиване.

Заводът е създаден през 1989 г. и непрекъснато разширява своя производствен капацитет. От 2004 г, освен производственият процес, стартират дейностите по изпитване на артикули с непрекъснато увеличаващо се портфолио . От 2013 г. заводът лансира програмата NQA за производство на HDA продукти.

Първото производствено хале беше завършено през 1994 г., със значително разрастване през 2010 г. През  2012 г. производствената зона беше разширена да покрива около 12 000 квадратни метра.

Заводът в  Кечкемет е установил тесни връзки с редица унгарски университети и технически колежи.

В завода работят около 250 служители.

МАТАМОРОС, МЕКСИКО

Hilti plant Matamoros Mexico

Нашият завод в Матаморос, Мексико произвежда крепежни елементи за метални конструкции за нашите търговски организации в северното полукълбо.

Процесът на производство включва най-съвременни производствени технологии, включително оформяне, формоване и механична обработка на метали, плюс електро-галванично покритие и автоматизирано сглобяване.

Заводът в Матаморос е започнал своята производствена дейност през 2009 г. и е най-новият завод в нашата производствена мрежа. С неговото пускане в действие, се увеличи значително нашият капацитет за снабдяване на клиентите в Западното полукълбо.

В завода работят около 170 служители.

ДЖАНДЗЯН, КИТАЙ

Hilti plant Zhanjiang China

Нашият завод в Джандзян, Китай е изграден през 1995 г. и през годините се разраства непрекъснато. Най-последното разширяване беше извършено през 2005 г. и удвои производствената площ до 55 000 квадратни метра.

Заводът е специализиран в производството и фино обработване на метални принадлежности и химически анкери.

Това включва повърхностно обработване за получаване на висококачествени гладки повърхности, нанасяне на покритие и сглобяване на метални анкери, както и производство на пирони и основни епоксидни смоли.

В завода работят около 330 служители.

ШАНХАЙ, КИТАЙ

Hilti plant Shanghai China

Нашето производствено съоръжение в Шанхай отваря врати през 2004 г. и е специализирано в производството на електрически машини предназначени за лек режим на работа, включително кабелни и безкабелни електропневматични ударно-пробивни машини, кабелни и безкабелни винтоверти (винтонавивни машини), безкабелни циркуляри и ъглошлайфи и много повече.

В завода рабоят около 470 служители, които разработват, сглобяват и изпитват машините, преди изпращането им на различни места по света.

Заводът е разположен в индустриалния парк Xinzhuang и покрива площ от 14 500 квадратни метра.

Ланзенкирхен, Австрия

Hilti plant Eurofox Lanzenkirchen Austria

Eurofox е базиран в Lanzenkirchen, Австрия и е бил изграден през 1993 г.

Hilti Group е придобила компанията през юли 2011 г. и е разширила производствените съоръжения през  2015 г. Днес Eurofox произвежда не само иновативна гама от фундаменти за вентилирани фасади и вентилирани фасади, но също така е център на Hilti с компетентност в сферата на тръби и тежки инсталационни системи.

Фасадите на Eurofox са били използвани в много водещи строителни проекти като стадиона на остров Крестовски в Санкт-Петербург, небостъргачите “The Corniche” в Лондон или 264 метровия хотел "Триумф-Палас" в Москва.

Вентилираните фасадни системи, произвеждани от Eurofox, са известни с тяхното високо качество, дълъг живот, висока носеща способност и енергийна ефективност. Интегрирането на подвижна и неподвижна точка в опорите на Eurofox също намалява разнообразието на компонентите и е проектирано да улесни планирането на материалите и монтажа.

ЛОС АНДЖЕЛИС, САЩ

Hilti plant Los Angeles USA

Нашият завод в Лос Анжелис, САЩ, Hilti US Manufacturing, Inc., произвежда диамантни машини предназначени за тежък режим на работа.

Той беше изграден през 1983 г. и доставя боркорони и стенорезни машини на доставчиците от Diamond service.

Ние закупихме компанията през 2009 г. и я преименувахме от Diamond B на Hilti US Manufacturing, Inc.

Заводът ни помогна да засилим нашата позиция на световен доставчик на машини и принадлежности за професионален бетон, доставчици на услуги за пробивни машини и стенорезни машини.

Опитният персонал по продажбите на завода ни помогна също да влезем в сектора на диамантните машини предназначени за тежък режим на работа в Северна Америка.

Заводът предлага продукти специфични за клиента, изработени по поръчка продукти, както и стандартни продукти. Уточняването, производството и изпращането на тези продукти обикновено става в рамките на един работен ден.

Навсари/Гуджарат, Индия

Hilti plant Navsari India

Hilti Manufacturing India Private Limited произвежда дискове за рязане, големи циркуляри, чашковидни шлифовъчни дискове, боркорони за основните глобални пазари и изпълнители на Diamond-service.

Компанията е основана през 1971 г. като Bhukhanvala Diamond Systems Private Ltd. През 2008 г. Hilti Group придоби 80 процента от компанията, а през 2010 г. закупихме останалите миноритарни дялове, държани от семейството-основател.

След това,  през 2010 г. компанията беше преименувана на Hilti Manufacturing India Private Limited. В четирите звена на HMIPL намиращи се в Навсари, щата Гуджарат работят повече от 500 служители, включително и собствени екипи и съоръжения за научно-изследователска и развойна дейност, разработка и изпитания.

HMIPL е сертифициран по ISO - ISO 9001:2015 и ISO 14001:2015 стандарти и е специализиран в смесване и пресоване на прахове, свободно синтероване, и лазерни- и CD-заваръчни технологии. Предприятието също е единственият член от Индия на Организацията за безопасност на абразивите (oSa).