Шини за анкери HAC

Cast-in Anchor Channel

binari HAC

С шините HAC можете да приложите анкери при по-големи натоварвания на срязване, също и в близост до ръбове. Благодарение на иновативната V-форма те имат по-голяма устойчивост и са по-лесни за употреба. На разположение е един универсален тип за статични, динамични и пожарни натоварвания. Необходими Ви са само два типа винтове за монтажа на цялата гама.

Можете да използвате системите HAC за закрепване на окачени фасади и инсталации, в направляващи релси за асансьори и за други приложения в гражданското строителство, като конструктивни куки и носещи елементи за кабели. Също така са съвместими с инсталационна система MQ на Hilti.

hac

Тествани и сертифицирани                              

Шините HAC притежават най-модерния европейски сертификат ETA-11/0006, издаден от Европейската организация за техническо одобрение (ЕOTА) за употреба със статични и динамични натоварвания и с пожарни натоварвания.


Проектирани за статични натоварвания     

Спокойно можете да използвате шините за анкери HAC и върху напукан бетон - регулират се само минимални деформации при наличие на експлоатационни натоварвания. В случай на превишаване на последното гранично състояние имат гъвкаво поведение, с предимството, че дават знаци преди да се стигне до скъсване.

Проектирани за динамични натоварвания    

Новият използван метод на проектиране позволява да се вземат предвид динамичните натоварвания по отношение на краткосрочна и на дългосрочна якост на умора за натоварвания на опън, които действат в комбинация със статичните натоварвания. В основата е кривата на Вьолер за якост на упора, определена експериментално, за целия спектър на трептене.


Проектирани за натоварвания в случай на пожар За първи път е разработено понятие за глобално проектиране. Взимат се предвид натоварванията, които се получават при експозиция на огън в съответствие със стандартната температурна крива (ETK и ISO 834, DIN 4102 T.2) за чисти натоварвания на опън, както и за натоварвания на срязване.
Изчисленията за проектиране са разработени в съответствие с EOTA TR020 или с CEN/TS 1992-4.


Бърз и чист монтаж                                               

Бързо и лесно отстраняване на пълнежа на шините HAC благодарение на удобна велкро лента. Екологично чист продукт - LDPE пяна със затворени клетки. С пластмасовите тапи в краищата се предотвратява навлизането на остатъци от цимент. Така спестявате време и разходи за труд.

Повече информация

ПОПИТАЙТЕ ИНЖЕНЕР