КАК HILTI ВИ ПОМАГА ДА НАМАЛИТЕ РИСКА ОТ КОРОЗИЯ ПО СГРАДИ

Проект, устойчив на корозия, за инсталационни и крепежни системи

Natural gas processing plant

Корозията е от значение. Може да направи конструкциите опасни и нестабилни. Може да доведе до наложителната смяна на компоненти и на цели инсталации. Всичко това може да струва пари, време и носи риск от действително нараняване. Какво можете да направите?

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНАТА ЗАЩИТА ПРОТИВ КОРОЗИЯ

Къде строите? Това е ключовият въпрос за защита против корозията. В каква околна среда, при какъв климат работите и за какъв материал закрепвате?

Корозията се проявява под различни форми в различни околни среди. Ето защо, за Вашия строеж трябва да имате предвид факторите, които могат да засилят риска от корозия:

  • Влажност

Влажността трябва да присъства за всяка атмосферна реакция.

  • Температура

Колкото по-висока е температурата, токова по-висока ще бъде степента на корозия.

  • Сол

Това може да бъде въздух, съдържащ сол в близост до морския бряг или сол от тази за стопяване на леда през зимата.

  • Индустриално замърсяване

Високите нива на серен диоксид засилват корозионните реакции.

  • Галванична (контактна) корозия

Причинена от контакта между два различни материала.

Някои среди като закрити плувни басейни, тунели или химически заводи изискват допълнително внимание и местните инженери на Hilti винаги ще се радват да Ви дадат технически съвет. 

ПОПИТАЙТЕ ИНЖЕНЕР

Corrosion protection and environment

КАКВО Е ЗАЩИТА ПРОТИВ КОРОЗИЯ

Корозията се причинява, когато има физико- химична реакция между метал и околната среда. Корозията променя качествата на метала, като го прави много по-слаб.

Корозията може също да повреди инсталационните системи, както и металния компонент и неговата защита. Това може да направи цялата инсталация опасна и да се наложи подмяна.

Има два вида защита против корозията, които да Ви помогнат да удължите продължителността на живота на металните компоненти, които използвате на обекта. Това са активна и пасивна корозионна защита.

Активната корозионна защита влияе директно върху корозивната реакция, като използва устойчиви материали, галванично разделяне или катодна защита.

Пасивната корозионна защита спира или забавя корозията, като разделя метала от корозивния агент. Това се постига, като се нанесат метални или неметални защитни слоеве покритие.

КАКВО ПРАВИ HILTI, ЗА ДА СПРЕ КОРОЗИЯТА

Местните инженери на Hilti са на разположение, за да Ви помагат и могат да пристигнат на обекта Ви, за да видят лично какво ще съответства най-добре на вашия строеж. Освен това подготвяме и проектираме пълна гама от корозионна защита. 

Hilti corrosion testing centers
1 / 7
Hilti центрове за изпитване на корозия

Нашите продукти за защита против корозията са здрави. Всички те са стриктно изпитани в същите условия, в които строите Вие. Продуктите ни не са просто изпитани в лаборатория, те са оставени месеци навън на студено, в тропиците, в солени райони, индустриални заводи и дори в морето. Затова знаем, че те работят. Разлистете и вижте повече снимки на външни и вътрешни изпитвания в Hilti.

Hilti corrosion testing center Sweden
2 / 7
Sweden

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Germany
3 / 7
Germany

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Austria
4 / 7
Austria

industrial site, steel works

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexico

tropical climate, coastal region

Hilti corrosion testing center France
6 / 7
France

moderate climate, coastal region

Hilti corrosion testing center China
7 / 7
China

tropical climate, coastal region

КОРОЗИОННА ЗАЩИТА В ПРАКТИКАТА